Trvanlivý a odolný obraz? Aneb co získáte tiskem na hliníkovou desku Alu-dibond

Zpět na blog

10.12.2022 | Daniel Kunc

V tomto článku si přiblížíme reprodukci fotografie přímým UV tiskem na kompozitní hliníkovou desku Alu-dibond.

V tomto článku si přiblížíme reprodukci fotografie přímým UV tiskem na kompozitní hliníkovou desku Alu-dibond.

Novodobé technologie umožňují čím dál průlomovější možnosti reprodukce fotografického obrazu. Dnes si přiblížíme velmi populární metodu fyzického zpracování fotografie a to přímým UV tiskem na kompozitní hliníkovou desku Alu-dibond. Tato technologie vyniká nejen svou vysokou obrazovou kvalitou, ale současně i zvýšenou odolností vůči vnějším vlivům. Jinými slovy, takovéto provedení obrazu Vám doma zcela jistě vydří spoustu let v takové kvalitě, v jaké ho obdržíte.

 

Alu-dibond reference celek

Obraz svým minimalistickým designem nezatěžuje interiér

 

Instalace hliníkové kompozitní desky Alu-Dibond je stejně snadná, jako u běžného obrazu. Profilového zavěšení se dá využít několika způsoby. Tím nejčastejším je zavěšení na dvou opěrných bodech (skobách) – pro zachování vodorovné roviny. Další možností je například zavěšení lanka s háčky pod kolejničky profilového zavěšení, vhodné například pro galerijní využití. Nicméně v obou případech zůstane zachováno odsazení od podkladní stěny, čímž je u obrazu dosaženo plovoucího dojmu. Oproti běžnému rámovému provedení obrazů je hliníková deska s odsazením vynikající vzdušnou a minimalistickou alternativou.

 

Alu-dibond reference detail

Na detailu je patrné odsazení obrazu od stěny, díky němuž nabývá plovoucího dojmu

 

Nespornou výhodou je možnost okamžitého osazení ve Vašem interiéru, narozdíl od klasického tisku na fotografický papír, kde se neobejdete bez nutnosti zarámování. To je však v určitých případech žádoucí, neboť máte široké možnosti personalizace vzhledu v souvislosti se zařízením interiéru. Fotografický obraz na hliníkové desce v tomto směru nabízí relativní univerzalitu a svobodnou volbu umístění. 

 

Alu-dibond reference zavěšení

Profilové zavěšení obrazu nabízí snadnou instalaci a příjemné odsazení od podkladu

 

Zaujalo Vás provedení obrazu na hliníkové desce? Vyberte si některý z autorských námětů v galerii a nechte ho promluvit ve Vašem interiéru. 

Přidejte komentář:

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé

Prozatím nebyly přidány žádné komentáře